blockchain
[wpml_language_selector_widget]

Verdienen aan social media?

Verdienen aan social media – Alle social media bedrijven kijken vandaag de dag naar blockchain technologie. Enkele jaren geleden kwam “LINE”, een van ‘s werelds populairste berichten-apps met meer dan 240 miljoen actieve gebruikers, met belangrijk blockchain nieuws. Ze gingen gebruikers belonen met digitale munten voor het gebruik van hun app. Dus hoe meer je appt, hoe meer  je ontvangt!

Maar hoe werkt dat precies?

Eigenlijk is het heel simpel. De berichten-app maakt digitale munten (tokens). De gebruikers appt en krijgt van het platform, als beloning, enkele tokens en spaart deze in zijn of haar Wallet. Deze tokens kunnen  dan weer worden ingewisseld in andere apps. Uiteraard geleverd door het platform. Als betaalmunt bijvoorbeeld voor een spelletje, of een exclusief lidmaatschap van een community of dienst.

Het goede nieuws is dat we eindelijk betaald gaan worden voor het geven van onze informatie aan een platform. Het is vreemd dat we vandaag de dag onze informatie delen met een commerciële partij die er nog steeds mee kan doen wat ze wil.  En zelfs zonder dat we daarvoor een vergoeding ontvangen.  Maar met het belonen voor gebruik  ontstaat er wel een zekere mate van afhankelijkheid. We hebben per slot van rekening waarde in onze app en die willen we niet zomaar verliezen. En het idee dat ook deze digitale munten in de toekomst meer waarde gaan krijgen is nog een extra stimulans om ze te verzamelen.

Ontwikkelingen

Dit concept wordt niet alleen door social media bedrijven ingezet. Ook bedrijven denken na over een vorm van belonen. Ik schreef daar al over in een van mijn vorige blogs. Blockchain technologie heeft er in ieder geval voor gezorgd dat waarde transport over het internet een fluitje van een cent is geworden. Een digitale cent weliswaar!

En wanneer u dus binnenkort ziet dat YouTube, Facebook, Twitter en WhatsApp op blockchain technologie gebaseerde tokens aan hun platform toevoegen, weet dan dat ze dat vooral doen om hun gebruikers te binden en toekomstige business veilig te stellen. Voor wat, hoort wat!

Neem contact met ons op voor meer informatie.

Read Blockchain-technologie | Zorginfrastructuur van de toekomst

   

Erwin Giesbers

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn